Tedd fel
a pozitív szemüveget!

Ez csak egy szívószál - mondta 8 milliárd ember


Honnan jött az ötlet, hogy papír szívószálat forgalmazzanak? 
Cégünk, a Wagner Home 2008-ban indult útjára. Az elején mi is, mint sok más vállalkozás Európából, főként Németországból importáltuk és árusítottuk a termékeinket az ország határain belül és kívül egyaránt.
A partnereinkkel való, jól működő közös munkánk eredményeként egyre több és újabb megkeresés érkezett egyedi termékek beszerzése iránt, így nyitnunk kellett Európa határain kívülre is. Ma már főként a saját márkás termékeinket tudjuk forgalmazni, emellett számos terméket importálunk Ázsia országaiból is. 
Ahhoz, hogy versenyképesek legyünk, minden évben kétszer részt veszünk a világ talán legnagyobbnak mondható kiállításán ‒ itt találkoztunk először a papír szívószálakkal.A vállalatunk számára fontos a környezettudatosság, ezért 2019 elején megvásároltuk Magyarország első papírszívószál-gyártó gépsorát. A gyártáskor csakis újrahasznosított papírt használunk fel, emellett növényi eredetű ragasztókkal dolgozunk. Az Európai Unió 2021-től betiltja az egyszer használatos műanyag szívószálakat, így mi szeretnénk egy környezetbarát alternatívát nyújtani azoknak, akik nem szeretnék elhagyni a szívószálak használatát.
 
Kik ennek a terméknek a fő célcsoportjai?
Leginkább a vendéglátóhelyek, hiszen Magyarországon évente körülbelül 500 millió műanyag szívószálat használtak az utóbbi években. Célunk, hogy minél több étterem, hotel, bár váltson erre a környezetbarát alternatívára. 
Természetesen a háztartásokat is próbáljuk ösztönözni arra, hogy az eddig használt műanyag szívószálakat papírra cseréljék.
Azt hiszem, hogy a papír szívószál egy apró, mégis fontos lépés. Nemhiába lett a mottónk: Ez csak egy szívószál ‒ mondta 8 millárd ember.  
Miért éri meg papír szívószálat vásárolni egy-egy vendéglátóhelynek?
Az első és legfontosabb: hogy ne szennyezzék a környezetet a rengeteg műanyaggal! 
Próbálunk minden igényt kielégíteni: szívószálaink 6, illetve 8 mm átmérőben készülnek, illetve hosszabb és rövidebb kivitelben. Színek terén is igyekszünk felvenni a harcot a hagyományos és más, alternatív megoldásokkal szemben. Színeinkkel igazodni tudunk a vendéglátóhelyek stílusához, dizájnjához, az ünnepek közeledtével pedig karácsonyi motívummal rendelkező szívószálakat is gyártunk. 
Mitől ökotáska az ökotáska?
Már attól is, hogy nem műanyag. Ez egy TNT papír alapanyagból készült táska, amelyet itt, Kolontáron varrunk igény szerinti méretben, szükség esetén logóval, névvel hímezve. Rendkívül strapabíró, akár évekig használható táska, hiszen nem szakad szét, mint egy műanyag vagy egy sima papírtáska.
Észrevehető-e a piacon az ökológiai gondolkodás előretörése?
Lassan, de biztosan. Van, aki divatból, van, aki pedig ténylegesen a Föld megóvásáért gondolkodik így.A fenntarthatóság értékrendjének befogadása és az értékek szokásokká alakítása hosszú folyamat, de szerintem egyre jobb úton haladunk. 
Van-e a tarsolyban más, új, e gondolat mentén építkező termék? Gondolkodnak-e további ökotermékek forgalmazásában?
Igen, mindenképp. Szeretnénk az ökovonalunkat erősíteni, fejleszteni. Elsősorban minél több és hasznosabb ökoterméket szeretnénk forgalmazni, aztán a későbbiekben egy újabb gyártósor kiépítése a cél, hogy az extra, egyedi igényeket is minél rövidebb határidővel meg tudjuk valósítani.
 
 


Vissza

Essilor Opticlub Cazal Silhouette OOK Press Konica Minolta Mexx Nautica CSD