Tedd fel
a pozitív szemüveget!

A Maserati legújabb tervei


Modena, 2019. szeptember 26. – Az FCA 5 milliárd eurós olaszországi befektetési programjával összhangban a Maserati bejelentette innovációs tervét a gyártásra, az elektrifikációra, és az önvezetési technológiára vonatkozóan.
 
A gyártás kapcsán a Maserati bejelentette az új sorozatra vonatkozó terveit, melyek szerint új és elektromos termékek gyártására kerül sor Modenában, Cassinóban és Torinóban (Mirafiori és Grugliasco).
 
A Maserati összes új modellje 100% -ban Olaszországban fog készülni, hibrid és elektromos akkumulátoros meghajtó rendszereket fognak alkalmazni, amelyek biztosítani fogják mind az innovációt, mind pedig a márka DNS-ébe ágyazott nagy teljesítményt. A Maserati összes elektromos modellje a tradicionálisan nagyra becsült Maserati menetdinamikát és a következő generációs elektromos akkumulátoros technológiát ötvözi, egyedi vezetési módokat, kibővített hatótávolságot és rendkívül gyors töltési lehetőségeket kínálva.
 
A Maserati innovációjának fontos lépése az önvezetés. Az összes új Maserati modell, beleértve a jelenlegi, frissített modelleket, számos önvezetési lehetőséget fog kínálni, kezdve a Maserati 2. szintű továbbfejlesztett autópálya-segédjével, amely a 3. szintre emeli az automatizáltságot, amely közel áll a teljes önvezetéshez, képes manőverezni a sávok között, továbbá képes biztonságosan az út szélére állítani a járművet, ha a vezető nem tudja átvenni annak irányítását.
 
2020-ban a társaság megkezdi az elektrifikációt, a Torinóban gyártott Maserati Ghibli lesz a márka első hibrid-elektromos meghajtású járműve.
 
Az első teljesen újonnan megjelenő Maserati a várva-várt sportautó lesz – tele lesz technológiával, emellett pedig emlékeztetni fog a Maserati tradicionális értékeire. A modenai üzemben fogják előállítani, ahol jelentős gyártósor-fejlesztések zajlanak az elektromos erőátviteli rendszer befogadására.
 
Következő lépésként egy új Maserati haszongépjárművet fognak gyártani, amelyet Cassinóban fognak összeállítani, és amelynek célja, hogy innovatív technológiáinak köszönhetően vezető szerepet töltsön be a márka számára. Körülbelül 800 millió eurós beruházást különítettek el az új gyártósor építésére, amelyet 2020 első negyedévének végén terveznek megnyitni. Az első sorozatgyártás előtti autók várhatóan 2021-ben érkeznek meg a gyártósorról.
 
 
 
 
Sok éves sikert követően a GranTurismo és a GranCabrio továbbra is a márka gyökereinek részét képezik, és ezek a modellek fogják hirdetni a Maserati teljes elektrifikációjának korszakát. A teljesen új GranTurismo-t és a GranCabrio-t a torinói gyártási központban fogják gyártani, ahova az FCA 800 millió eurót fektet be.
 
Az új modellek gyártása kiegészíti a jelenlegi Maserati termékcsalád rangos és folyamatosan fejlődő modelljeit: a Levantét, a Quattroporte-t és a Ghibli-t.
 
Különböző termékinnovációk bevezetésével a Maserati megerősíti Olaszország fontosságát gyártása szempontjából – különösképpen Modenát, amely továbbra is fontos stratégiai szerepet játszik a márka központjaként.
 
Már megkezdték egy festéküzem építését Modenában, amelyet innovatív, alacsony környezeti hatású technológiákkal szerelnek fel. A festéküzem kialakítása lehetővé teszi a Maserati vásárlóinak, hogy megfigyeljék az autójukat a festési folyamat közben.
 
Végül, a Maserati egy teljesen új testreszabási programot dolgoz ki azon ügyfelei számára, akik egyedülálló szintű exkluzivitást keresnek. A modenai üzemben külön testreszabási műhelyt hoznak létre.
 
Az olaszországi 2019-2021-es FCA befektetési terv, amelyet november 29-én jelentettek be Torinóban, tizenhárom teljesen új vagy jelentősen frissített FCA modellt és 12 új, vagy meglévő modell elektromos verzióját tartalmazza, beleértve a Maserati termékeket is, továbbá a nemrégiben bejelentett teljesen új Fiat 500 elektromos változatát, amelyet a Mirafiori-ban fognak gyártani, és egy új, prémium Alfa Romeo járművet, amelynek gyártása Pomigliano-ban fog zajlani.
 


Vissza

Essilor Opticlub Cazal Silhouette OOK Press Konica Minolta Mexx Nautica CSD